click for large picture

Audiolab heeft ook een eigen lijn luidspreker- en interlinkkabel. Belangrijk bij luidsprekerkabel is, de juiste dikte bij de juiste lengte. Want hoe dunner de kabel, hoe groter de verliezen. Bij iedere kabel zijn twee soorten verlies mogelijk; de inwendige weerstand (de R.I.) en het skin-effect.
De inwendige weerstand zal het grootste verschil in het laag laten horen. Hoe lager de R.I. van de kabel is, hoe strakker het laag zal worden weergegeven. De hoorbare factor hangt van een aantal zaken af:

-is de luidspreker een open of gesloten box.
-gaat deze ver door in het laag.click for large picture
-is de box 4 of 8 Ohm.
-is het filter opgebouwd met spoelen van een voldoende lage. weerstand (dik draad).

Het verschil is het best hoorbaar met een open box van 4 ohm die ver doorloopt in het laag, dit voor wat betreft de R.I. van de kabel.

Voor het skin-effect ligt dit iets anders. Hierbij gaan de electronen, voor de hoge tonen, gebruik maken van de buitenkant van de koperen adertjes waaruit de luidsprekerkabel is opgebouwd. Om het skin-effect te reduceren moet een kabel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij dient zo dik mogelijk te zijn en uit zoveel mogelijk dunne adertjes bestaan.
Technici zullen zeggen dat het skin-effect pas bij heel hoge frequenties optreedt en dus niet van invloed is op het geluid.
2.5mm² wit

Echter doordat uw luidspreker laag-ohmig is, zal ieder spoortje van skin-effect al snel hoorbaar worden.
Beide soorten verlies gelden voor kabel; hoe korter hoe beter en hoe dikker hoe beter. Als vuistregel kunt u aanhouden dat 2X de diameter van de kabel tevens de maximale afstand is voor luidsprekergebruik. Dus een kabel van 2.5mm² mag maximaal een afstand van 5 meter (2.5 X 2) overbruggen. Dit geldt uiteraard per kanaal.

Het luidsprekerkabelprogramma van AUDIOLAB heeft voor iedere lengte de juiste kabeldikte. Alle AUDIOLAB hiflexkabels zijn vervaardigd van een hoogwaardig, oxidatievrij, zuiver koper waaardoor ze een lange levensduur hebben. Bovendien zijn AUDIOLAB hiflexkabels niet duurder dan nodig.

 

 

 

 

2 X 1.5 mm² transparant. 2X(189 X 0.10 mm)

 


 

 


2 X 1.5 mm² wit. 2X(189 X 0.10 mm)

 

2 X 2.5 mm² transparant. 2X(315 X 0.10 mm)

 

 

 

 

2 X 2.5 mm² wit. 2X(315 X 0.10 mm)

 

 

 

 

 4 X 2.5 mm² biwiring. 4X(315 X 0.10 mm)

 

 

 

 


2 X 4.0 mm² transparant. 2X(505 X 0.10 mm)

 

 

 

 


2 X 4.0 mm² wit. 2X(505 X 0.10 mm)

 

 

 

 


2 X 6.0 mm² transparant. 2X(756 X 0.10 mm)

 

 

 

 

2 X 3 mm² verzilverd. 2X(425 X 0.089 mm silver coated copper) Nom. capaciteit: 101.0 pF/m

Ook in het programma is de superflex 75 ZILVER INTERLINK. Dit is een hoogwaardige verzilverde coax kabel met een lage R.I. en een zeer lage capaciteit, zodat ook op lange lengtes de verliezen gering zijn. De eindversterker kan dicht bij de luidsprekers geplaatst worden, waardoor de lengte van de luidsprekerkabels minimaal blijven. De AUDIOLAB zilver interlink kan besteld worden in IEDERE gewenste lengte en is voorzien van hoogwaardige vergulde cinch-stekkers.

 

GO UPvergulde 10 mm cinch plug (teflon geïsoleerd)

click for large picture