click for large pictureAUDIOLAB
Houtsnip 24
8521 RG St.Nicolaasga
Nederland
Tel. 0513-431337
mahonieamerikaans kersenteak
essenberken

 

 


Vier nieuwe modellen, die allemaal eliptisch gebouwd zijn en daardoor veel voordelen met zich meebrengen, het zijn sieraden in uw huiskamer en ook het geluid zal u verrassen.
Door de vormgeving zal de luidspreker minder kleuring produceren en meer rust in het geluid uitstralen. De afwerking is van zeer hoog niveau, het filter is rechtstreeks op het aansluitbakje gemonteerd en verder aangesloten met dikke luidsprekerkabel. De vergulde biwiring aansluiting zit aan de onderkant, om de vormgeving niet te ontsieren. Verder is de onderkant afgewerkt met 2 cm dikke rubberen voeten.
Alle modellen zijn standaard leverbaar in boventaande fineer soorten. Voor andere fineer soorten wordt een meerprijs berekend.
Doordat nieuwbouw steeds vaker als luisterruimte voorkomt, heeft AUDIOLAB zich in de acoustische problematiek hiervan verdiept.

Het meest voorkomend probleem is een groot gebrek aan demping in de kamer voor de lage tonen door overmatig gebruik van steen, gips en beton. Hierdoor ontstaat voor het lage tonen gebied een zogeheten harde acoustische omgeving. Staande golven zullen zich ongelimiteerd opbouwen tussen de wanden, met als gevolg een teveel aan vaak dreunend laag.
Om hierin verbetering te brengen gebruikt AUDIOLAB in een aantal modellen een dubbele woofer, gecombineerd met lage Ri spoelen voor de filters. Het resultaat (hiervan) is voor deze typen een zeer lage Q factor, of te wel een zeer hoge demping van de basluidsprekers.
Gehoormatig ontstaat hierdoor een strakke en gecontroleerde basweergave, die zich nauwelijks door de ruimte laat beïnvloeden.

De door ons toegepaste technieken zijn soms eigenzinnig. Als het nodig is kiezen wij voor minder (b.v. in de lage tonen weergave) van een goede kwaliteit, dan voor veel van een slechte kwaliteit.
Een voorbeeld hiervan is het aperiodisch gedempte systeem. De basspeakers zien de poort in dit geval als een soort schokbreker hetgeen het uitslingerings gedrag van de basspeakers aanzienlijk verbetert. Het gevolg is een strak en gecontroleerd laag van een hoge kwaliteit.
Bij het ontwerpen van een nieuwe luidspreker wordt er door ons altijd een periode 'geleefd' met het nieuwe ontwerp. Storende invloeden die na verloop van tijd optreden en gaan vermoeien kunnen daarna alsnog gecorrigeerd worden.
Uiteraard worden alle luidsprekers ook meettechnisch aan een onderzoek onderworpen alvorens ze in produktie gaan. Het ontwerp dient in zijn geheel verantwoord te zijn.

Tevergeefs zult u bij ons zoeken naar mooie specificaties. Deze veelal fraaie getallen zeggen uiteindelijk niets over hoe een luidspreker bij u thuis zal gaan klinken. Wij zijn dan ook van mening dat een demonstratie bij u thuis de doorslag moet geven.